Πολιτική κατά της δωροδοκίας

Η δωροδοκία αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα και δυσκολότερα στη διαχείρισή τους ζητήματα ,που απασχολεί τη σύγχρονη επιχειρηματική δραστηριότητα διεθνώς. Οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται ολοένα και περισσότερο την ανάγκη αντιμετώπισης του κινδύνου της δωροδοκίας και προχωρούν στην υιοθέτηση κατάλληλων μέτρων για τον περιορισμό του.

Η εταιρεία ARGOS SECURITY A.E. αφουγκράζεται τις επιταγές των καιρών, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα καταπολέμησης της διαφθοράς και της δωροδοκίας αλλά και το αρνητικό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να επιφέρει οποιαδήποτε ανάμειξη σε δωροδοκία στην εικόνα και τη φήμη της, έχει θεσπίσει και εφαρμόζει Πολιτική κατά της Δωροδοκίας, εγκεκριμένη από το Διοικητικό της Συμβούλιο.

Η Πολιτική αυτή λειτουργεί συμπληρωματικά με τον Κώδικα Δεοντολογίας και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Προγράμματος Ηθικής και Κανονιστικής Συμμόρφωσης, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του συνόλου των εργαζομένων και των συνεργατών της εταιρίας και των θυγατρικών της ενάντια στο φαινόμενο της δωροδοκία

Η παρούσα Πολιτική επιδιώκει να ενισχύσει τη δέσμευση της Διοίκησης της ARGOS SECURITY A.E. για μηδενική ανοχή στη δωροδοκία ,δημιουργώντας ένα πλαίσιο υποχρεώσεων και κατευθυντήριων γραμμών, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την πρόληψη, αποτροπή και καταπολέμηση της δωροδοκίας.

Ειδικότερα, η Πολιτική αποσκοπεί σε :

  • συμμόρφωση με το ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της δωροδοκίας,
  • κατανόηση του ορισμού της δωροδοκίας και των μορφών που τη συναντάμε,
  • ενθάρρυνση της εμπιστευτικής αναφοράς κάθε περιστατικού ή υποψίας περί δωροδοκίας μέσω των συγκεκριμένων τρόπων επικοινωνίας και
  •  την επαγρύπνηση των εργαζομένων και συνεργατών για την αναγνώριση ενεργειών που συνδέονται με τη δωροδοκία και την προστασία της φήμης της εταιρίας.

Eπικοινωνία

E-mail anti-bribery: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.